2023 Web Tasarımı Trendleri


2023 Web Tasarımı Trendleri; Web tasarımı sürekli değişen bir alandır ancak bazı Trendler gelir ve İnternet’e yön verir. Özellikle kullanıcı arayüzü bölümünde. 2022’de ortaya çıkan bazı trendler sektör için dönüşümsel olabilir ve 2023 yılına kadar sürecektir.

Gördüğümüz Trendler ve Neden 2018’de de sürebilecekleri.

 

1. Cesur ve İfadeli Tipografi

2023’de tipografi bir tasarımda yalnızca bir unsur olmaktan öteye gidemeyecek – bu da merkez sahne alacak. Artistik, cesur ve renkli yazı tipleri artık bir web sitesindeki görüntülerin yerini alıyor.

Resimler bir siteye yığın katar ve performansı etkiler, ancak tipografi hafiftir ve herhangi bir boyuta ölçeklenmesi kolaydır. Tipografinin akıllıca kullanımı da BTA’ları ve logoları sayfanın üzerinde belirgin kılar.

Şimdi, sayfanın hakkında ne olduğunu size söyleyen kalın ve geniş başlıklar görüyoruz ve bu Trend muhtemelen 2018’e kadar devam edecektir.

2. Resimler

Tipografi, web sitelerindeki görüntülerin yerini alan tek şey değil; biz de kendi hikayelerini anlatan resimlere doğru bir kayma görüyoruz.

İllüstrasyonların kullanımı, 2018 yılında da sürecek, çünkü çok yönlüdürler. Bunlar basit ya da ayrıntılı olabilir; Onlar eğlenceli olabilir ya da ciddidir. Hareketli olduğunda, illüstrasyonlar ziyaretçiler için interaktif bir deneyim yaratabilir.

3. Canlı Renkler ve Degradeler

Cesur tipografiyle birlikte, canlılığı bir sayfada yaşatan canlı renkler ve degradeler de görüyoruz. Bu Trend, yeni yıldan önce durmanın hiçbir işaretini göstermiyor. İnsanlar, parlak renklerle taze ve benzersiz tasarımlar arıyorlar.

4. Tam Ekran Video

Video, ziyaretçinin deneyiminin hâlâ önemli bir parçasıdır ve ziyaretçilere, metin duvarlarını okumak veya okumak zorunda kalmadan hikayeler iletirler. Videoları tam ekran çektirmek izleyicilere daldırıp etkileşime girmeye devam etmesini sağlar. İzleyicilerin bir akvaryum balığının ilgi alanına sahip olduğu bir dünyada, bu, 2018 ve sonrasında da devam edecek bir Trenddir.

5. Kartlar

Kartlar, tasarım dünyasında merkez sahne almış durumda ve yakın gelecekte değişmeyecek olan bir trend. Pinterest tarzı veya ızgaralı web siteleri ve bloglar giderek daha popüler hale geliyor. Kartlar mobil cihazlardaki gibi küçük ekranlar için çok etkilidir. Ayrıca, sayfada çok fazla yer kaplamaya gerek duymadan bilgi toplamak için harika bir yoldur.

Google’ın kartları kendi tasarımlarına dahil etmesi, bu trendin yakın zamanda yükseleceğini önermektedir.

6. Hikaye anlatımı

The Cardiff Graphic Designer’daki web tasarımcıları, “Hem görsel marka bilinci oluşturma, hem de müşterilerinizle iletişim kurma şekliniz bir hikaye anlatmalıdır” diyor.

Hikaye anlatımı, marka bilinci oluşturma sürecinin ayrılmaz bir parçası haline geliyor ve bu Trend şirketin web sitesinde geçiyor. Tasarımdan renklere, logoda ve bilgi sunulma şekline kadar bir markanın hikayesi bir web sitesinin tasarımında ayrılmaz bir rol oynamaktadır.

Web tasarımının bir parçası olan öykü anlatımı, 2023 yılında da devam edecektir.

7. Kural Yok

2016’da web tasarımcıları kutunun dışına çıktı ve kuralları pencereden attı. Kurallara uymayan kuralların yakın zamanda değişmesi muhtemel değildir. Kullanıcı Arayüzü yeniden düşünülmekte ve en aza indirgenmektedir. Sesli kontroller mobil cihazlarda gittikçe yaygınlaşmaya başladıkça, UI geçmişe ait bir şey haline gelebilir.

Bu yedi trend 2022’de büyük bir etki yarattı ve önümüzdeki yıl da devam edecek – belki ötesinde. Mobil arayüzü, web kullanım şeklimize göre değiştiği için kullanıcı arayüzünde büyük değişiklikler arayın. Koyu renkler ve metinler tasarımların ön ve orta kısmında yer almaya devam edecek ve video sunumundaki değişiklikler kullanıcıların ilgisini çekecektir. Kart biçimlendirmesi mobil cihazlar için daha uygundur ve hikaye anlatımı giderek tasarım sürecinin bir parçası haline gelecektir.